Positiviteit als remedie voor langdurige stress

Updated: Dec 7, 2020


Positiviteit... daarmee bedoel ik niet oppervlakkige positiviteit of de niet altijd gepaste ‘kop op’ en ‘laat je niet gaan, wees positief’. Ik heb het over iets dat veel verder gaat dan dat.


Ik heb het hier over universele kwaliteiten, eigenschappen die mensen overal ter wereld herkennen, beleven en waarderen. Denk maar aan onvoorwaardelijke liefde, compassie, aanvaarding, rechtvaardigheid, ondersteuning, elegantie, innerlijke kracht,… De lijst is lang.Wanneer we lange tijd onderworpen worden aan onzekere omstandigheden, dubbele boodschappen en zwaar beladen informatie, bevindt ons systeem zich voortdurend in stress. Dat is heel ongezond en ligt heel ver onder de standaard van wat wij verdienen, en dat is simpelweg het beste.


Je herkent positiviteit aan de vibratie.

Wanneer we in stress leven, voelt dit laatste - dat we als menselijke wezens verdienen om alles te ontvangen wat we wensen - heel ver weg. Ons hart en onze ziel worden moe. Dat is compleet normaal en menselijk. Niet zo menselijk is constant in deze negatieve sferen verblijven. We zijn daar niet voor gemaakt noch is dit ons allerdiepste verlangen. Boodschappen die voortkomen uit onvoorwaardelijke liefde en andere integere kwaliteiten, zijn nooit dwingend, controlerend, streng, vernauwend of beangstigend. Ze voelen altijd licht, aangenaam, bevrijdend en verblijdend aan. Het gaat erom met deze laatste groep te verbinden.


Je herkent ze aan hun vibratie, aan welk gevoel ze JOU geven. Dit is heel individueel en daarom is het belangrijk dat je je hart volgt. De ene persoon voelt zich goed bij het beluisteren van muziek, iemand anders wordt gelukkig van koken. Andere mensen ontladen dan weer dankzij het beoefenen van sport, of kijken naar bloemen.


Iedereen heeft zijn unieke relatie met positiviteit en zo hoort dat ook te zijn. Laat de stem die tot je spreekt een zijn die voortkomt uit omarming en liefde.


Jouw stem is dé stem die stress, spanning en trauma kan wegnemen of verzachten.

Laat jouw stem degene zijn die weerklinkt.​© 2020 IN ESSENCE
All rights reserved

Privacy & Disclaimer

Terms & Conditions / Algemene voorwaarden